Dit is Stijn

De dirigent

Stijn van Lier is al heel zijn leven met muziek bezig. Als kleuter sloopte hij al de luidsprekesrboxen van zijn ouders om te zien waar dat geluid nou vandaan kwam. Op zijn zevende ging hij op AMV-les op de muziekschool in het Brabantse Veldhoven. Na een jaar mocht hij een instrument kiezen, maar hij kwam er niet uit: elke week koos hij iets anders. Uiteindelijk werd het een multi-instrumentale muziekschoolloopbaan: blokfluit, klassiek piano, klassiek saxofoon, jazzsaxofoon, dwarsfluit en klarinet.

Opleiding
Inmiddels had hij werktuigbouwkunde gestudeerd en zijn vrouw Cora leren kennen, voor wie hij naar Den Haag verhuisde. Op een zeker moment groeide zijn interesse in het muzikaal leiding geven aan groepen. Hij besloot zijn baan als adviseur lawaaibestrijding te halveren en de studie Docent Muziek aan het Haagse conservatorium te gaan volgen. In 2009 rondde hij deze opleiding af, met als specialismen ensembleleiding, arrangeren en wereldmuziek.

Andere activiteiten
Hiernaast leidt hij een close-harmonygroep, geeft hij lessen popmuziek aan de Hogeschool Leiden en instrumentale lessen aan kinderen. Zelf speelt hij saxofoon, klarinet, gitaar en enkele andere instrumenten in diverse ensembles. Hij houdt van reizen en van pannenkoeken.